-
S**** ***** sordu,
Merhaba,
Miras dolayısıyla fazla sayıda hissedarı olan arsa/tarlalardaki hisselerimizi kardeşlerimle aramızda paylaşmak için dilekçe vereceğiz ancak, bazı tsşınmazlarda vergi dolayısıyla haciz varmış. Bizim kardeşler olarak vergi borcumuz yok. Tapudan terkin yapılabileceğini söylediler.
Nereye başvuracağız? Online yapılır mı?
Dilekçe ya da başvuru yazı örneği var mı?
Teşekkürler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, öncelikle elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete çevrilmesi için yani arsa/tarlalardaki hisselerinizin kardeşlerinizle aranızda paylaşabilmek için Sulh Hukuk Mahkemesinde Ortaklığın giderilmesi davası açmanız gerekiyor ardından haciz için tapudan terkin yaptırabilirsiniz.
-
M**** ***** sordu,
Merhaba,
EYT 11.08.2023, tarihinde emekli olmaya hak kazandım.
Ayrılacağım tarihi hem yöneticilerimle hem İK ile konuşarak, tüm sorumluluklarımı yerine getirerek 28.08.2023 tarihinde işten ayrıldım. (benden mail yoluyla talep edilen her türlü talep dilekçesi ve belgeleri zamanından önce imzalayarak teslim ettim) Vedalaşma gibi benim için önemli ayrıntıları önceden planlayarak hoş bir şekilde veda ettim.
Son olarak, İK ile en son gün 28.08.2023 tarihinde ayrılmadan önce durumumu sorduğumda, “çıkış işlemlerinin yapılmadığı için sürecin tamamlanmadığı, ama tamamlanacağı “bir eksiklik varsa beni mutlaka arayacaklarını konuşacaklarını” söylediler.
1 Beni kimse aramadı.
Kötü niyet aramadan, eminim ayrı bir yoğunluk oldu. Süreçler aksadı. Yazılı, sözlü iletişimde sıkıntı oldu. Burada benim hatamda İK’nın her türlü süreçte beni bilgilendireceği aşırı güveni, emin olmamdı.
2 İkincisi çıkış işlemimi SGK tarafından cep telefonuma gelen mesajda öğrendim.
31 Ağustos Perşembe 15:39 saatinde SGK’tan bilgi mesaj geldi.
“SN.M…, 4A KAPSAMINDAKİ SİGORTALILIĞINIZ 08 Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle 28.08.2023 TARİHLİ İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRİMİNİZ İŞVEREN TARAFINDAN YAPILMIŞTIR. SAĞLIKLI VE GÜVENLİ GÜNLER DİLERİZ.”
2023 Eylül Maaşımın başlaması için;
Aynı gün 31 Ağustos kalan 1 saat 21 dakika” içinde mesai bitmeden sigortaya giderek (veya e-devlet ) ayrıca dilekçe talebi yapacağımı sehven bilmediğim için ilgili gün başvuru yapamadım.
3 Ekim 2023 tarihinde maaşımı kontrol için SGK gittiğimde, eksik bir başvuru talebi olduğunu öğrendim. Doldurdum. Teslim ettim.
B-Gelinen son nokta;
? Kasım ayı kontrol ettiğimde 1 Kasım 2023 maaşımın bağlandığını,
2023 Eylül -2023 Ekim ayı maaşımı alamayacağımı öğrendim. ?
SGK sorduğumda bunun olması için, “31 Ağustos 15,39 çıkış işlemi sonrası, mesai bitmeden ( 17 de mesai bitiyor kalan kısa sürede ) sigortaya giderek (veya e-devlet ) ayrıca dilekçe talebi vermem gerektiğini öğrendim.
Burada kısaca olayı bir metaforla örneklendirirsek;
Bir eve girmek için iki kapının anahtarı var. Birincisini açmadan, (çıkış işlemleri 1 anahtar ) ikincisini açamıyorsunuz…
Sonuç;
Taraflar olarak işyeri;
İşyerimden aniden ayrılmadım. Planlı 1 gün öncesine eğitim toplantısı yaparak ayrıldığım halde, çıkış işlemlerini geç yaptığı, eksik bilgilendirme yüzünden Eylül-Ekim 2023 iki aylık maaşımı alamadığımı, çözüm için katkı beklediğimi yazılı olarak paylaştım.
1 ay oldu cevap alamadım.
Not;
Çözüm için bir faydası olur mu bilmiyorum, Taraflar olarak Devlet;
EYT 11.08.2023, tarihinde emekli olmaya hak kazandığımı paylaşmıştım. 11 gün Askerlik borçlanması yaparak 31 Temmuz 2023 işten ayrılmak istedim, planladım.. (E Devlet üzerinden, 16 Haziran 2023 başvuru yaptım– 4 Eylül 2023 ödeyeceğim bilgisi geldi. Bir anlamı olmadı.Çok geç cevap geldi. Bu yüzden vazgeçtim. E Devlet Dys sorgulamada gözüküyor. Normal olarak EYT sürecine devam ettim. İstenildiğinde ayrıca paylaşabilirim. )
Bununla ilgilide Cimer’e yazdım. 1 ay oldu cevap alamadım.
Sizin çözüm için vereceğiniz (adalet, doğruluk) katkıya, şimdiden minnettarım.
Saygılarımla,
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, yaşamış olduğunuz sıkıntıyı yani çıkış işlemlerinizin geç yapıldığını ve eksik bilgilendirme sebebiyle iki aylık maaşınızı alamadığınızı belirterek "alo 170" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattını arayarak söz konusu durumu ihbar edebilirsiniz.
-
G**** ***** sordu,
Cezaevinde olan bir arkadaşımız boşanma aşamasında boşanacak olduğu kişinin avukatı cezaevi görüş listesini görebilir mi acaba dışarıdan birkaç arkadaşını da yazdırmak istiyor davalı olduğu kişinin avukatı cezaevi görüş listesini öğrenebilir mi bakma hakkı var mı bu konu da bilgi alabilir miyim ?
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, davalı olduğu kişinin avukatı Kişisel Verileri Koruma Kanunu sebebiyle ikili ilişki olmadığı için cezaevi görüş listesini göremez fakat savcılık veya mahkeme aracılığı ile öğrenilmesini talep edebilir.
-
B**** ***** sordu,
TRT´nin açtığı görevde yükselme sınavını kaybettiğim için açtığım davayı 2023 ocak ayında kazandım. şu ana kadar TRT sınav tekrarı yapmadı. (07.12.2023) Bunun için yasal bir süre var mıdır ?
kolay gelsin, iyi günler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, davayı kazandığınız için bu sizin için bir kazanılmış hak niteliğinde olup, süresinin geçmesi söz konusu olmayacaktır fakat sınav tekrarının ne zaman yapılacağına ilişkin olarak TRT ile iletişime geçmelisiniz.
-
O**** ***** sordu,
Apartman girişindeki aykırılıklar nedeniyle kanunun bana tanıdığı hak çerçevesinde kat maliki olarak yapı kayıt belgesi aldım ve bedeli olan 16.659.92 tl .ödedim.10 kat maliklerinden 5 malik kendi hisseleri oranında ödeme yaptı Odeme yapmayanlar için ilamsız icra takibi başlattım ve 5 kat maliki böyle bir borcumuz yoktur diye itiraz etti.itirazın kaldırılması için mahkemeye baş vuruda bulunacağım.İmar affı yasasına göre genel hükümler doğrultusuna diğer kat maliklerine rücü hakkım var ve bu bedelide bu malikler ödemek zorundalar.imar affına giren yer giriş katındaki aykırılıklar olup ortak alandır.Elimde yetkiki kurumlarca düzenlenmiş yapı kayıt belgesi ve bakanlık adına yaptığım ödeme makbuzu bulunuyor.bu belgelerin İ.İ.K 68 maddesi doğrultusunda uygun belgeler olduğunu düşünmekteyim.bu konudaki görüşlerinizin bidirilmesi hususunu rica ederim.Saygılarımla.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, kat malikleri aralarında başka türlü bir anlaşma yoksa ortak yerlerin bakım, koruma güçlendirme ve onarım giderlerine kendi arsa payları oranında katılmakla yükümlüdürler. Kat malikleri ortak yerler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçerek veya kendi bağımsız bölümü nedeniyle bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürerek gideri ödemekten kaçınamazlar. İİK madde 68 e göre Resmi dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dahilinde ve usulüne göre verdikleri belgeler alacaklının, itirazın kesin kaldırılmasını isteyebileceği belgelerdir.
-
H**** ***** sordu,
Merhabalar
Amcam tarla vasfındaki yerımizi babamın bılgı ve rızası dışında hissedar sahıbı olmayan 3.bır şahsa satıyor ve bizde şufa davası acıyoruz satış bedeli olarak 10.000 tl gosterılmıs bizde harç masraflarını gerekli adlıyeye gıderek yatırdık,,13aydır mahkeme devam ediyor tanıklar ve delıller sunuldu ama karşı tarafın avukatı kaybedeceklerını bıldıklerınden oturu avukatları sureklı mazaret bıldırıp davalara katılım gerceklestırmıyor.sizce bu iş ne zaman sonuçlanır ve avukat ıcın ne yapmamız gerekır .teşekkürler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, Avukat mazeret dilekçesini genellikle aynı gün ve saatte başka bir duruşması olması sebebiyle mazeret dilekçesi verir. Ve avukatın mazeret dilekçesi sunması söz konusu davayı uzatmaz. Yani avukat mazeret dilekçesi verdiği tarihte celse gelecek celseye ertelenmez. Dava devam eder. Ama şufa davasının sonuçlanması kesin bir süre verilmese de 1-5, 2 yılı bulabilmektedir.
-
G**** ***** sordu,
Erkek arkadaşım ceza aldı 8 yıl 1 yıl yattı sonra açık ceza evine geçti ordan firar etti cezası bitmeden şimdi yine tutuklandı cezasida insan kaçakçılığı bide ailesinin şikayeti evde ki huzursuzluklar şimdi tekrarr tutuklandı cezasinimi yatar yoksa daha fazlamı yoksa biraz yatıp denetimli serbeslige cikarmi
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
İyi Günler, burda tam olarak kaç yıl ceza aldığını yazmamışsınız sadece kaç yıl yattığını yazmışsınız. Suçun cezası niteliğine göre artabilmektedir. Yani örneğin: Söz konusu suç mağdurların hayatı bakımından bir tehlike oluşturduysa verilecek ceza yarısından üçte ikisine kadar artırılır. Söz konusu suçun birden fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi halinde verilecek ceza yarısına kadar, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde verilecek ceza yarısından bir katına kadar artırılır. Yani suçun niteliğine göre yatacağı süre de değişecektir. Fakat TCK 292/1 gereğince hükümlü veya tutuklulunun cezaevinden kaçması neticesinde kaçan tutuklu veya hükümlü hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
-
Y**** ***** sordu,
İzmir karabağlardan Koltuk takımı aldım makbuz düzenledik 35 bin karşılı gi 10 bin peşin verdim gerisi ürün tesliminde 20 gün sonra teslim.tarihi verdiler yani 25.10.2023 tarihinde sipariş ettim hala gelmedi farklı gerekçelerle bugün yarın diyorlar geç kaldığı için para iadesini istedim onuda bugün yarın diyip ödeme yapmıyorlar bu konu hakkında hızlıca ne yapabilirim
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, bu konu ile ilgili olarak bulunduğunuz il veya ilçe Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz.
-
E**** ***** sordu,
Merhaba kız arkadaşımı karşı komşusu kapısına dayanıp alkollü bir şekilde neden gürültü yapıyorsun diye kafasını duvardan merdiven demirlerine vurarak defalarca burnunu kırdı hala o kadar kanamaya rağmen durmayıp merdivenlerden 3. Kattan aşağıya atmak için çok büyük çaba sarf etti ben eğer ki tutmasaydım şuan ölmüş bile olabilirdi bunu bize yaşatan savcılık tarafından serbest bırakıldı 10 gün sonra mahkeme var bu ahlak yoksununun ceza alması için elimden geleni yapmak istiyorum hiç tanımadığımız bir kere merhabalığımız bile olmayan bi erkek kadına bunu nasıl yapar nasıl serbest kalır elimizde polislerin yanında hala saldırmaya çalıştığı videolar resimler var 10 kilo akmış olan kan resimleri var lütfen mahkeme de ne yapmamız gerektiğini söylermisiniz
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
İyi Günler, bu aşamada sizin şahitliğiniz önem arz edecektir. Aynı zamanda karşı tarafın saldırmaya çalıştığı videoları ve resimleri, hastane raporlarının hepsini mahkemeye sunmalısınız. Burda karşı tarafın yaralama kastının yanında kasten öldürmeye teşebbüs girişimleri de mevcut tüm bu ayrıntıların dilekçede yer alması gerekir.
-
Ö**** ***** sordu,
2016 yılında satın almış olduğum arazi üzerine tapulu imarlı besi hayvan işletmesi kurdum, 2020 ila 21 yılları arasında arazi toplulaştırma yapıldı biz dilekçe verdiğimiz halde tel örgü beton direkler ile çevrili imar iskan lı arazi mi toplulaştırma çercevesi dahilin de sınırları tekrar belirleyip yeni tapu çıkartmışlar, ben kabul etmiyorum bir sürü direk sökülüp dikilecek bu konu da bilginizi ve görüşünüzü talep ediyorum
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba burda arazi toplulaştırmasını talep eden kişi gerçek kişi mi tüzel kişi mi, kamu tüzel kişisi mi net olarak belirtmemişsiniz. Eğer isteğe bağlı arazi toplulaştırması söz konusu ise toplulaştırma etüt sahasındaki arazi sahiplerinin sayıca ve sahip oldukları arazilerin alansal olarak yüzde elli birinin imzalı muvafakati alınarak yapılır fakat Zorunlu Arazi Toplulaştırmasında ise; Kamu yararı gözetilerek proje sahasındaki arazi maliklerinin muvafakati aranmaksızın yapılabilir.