-
A**** ***** sordu,
Kamuda inşaat mühendisiyim ancak mimarın yapması gereken iş resmi yazı ile bana verildi ve ben bu işi yaparken bilgi yetersizliğim nedeni ile kamu zararı oluştu idare benden hesap sorup alacak davası açtı kazanır mı? iyi günler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, söz konusu sizin durumunuzda mimarın yapması gereken bir iş olması sebebiyle söz konusu işi yapmamanız,itiraz etmeniz gerekirdi. Ama bilgi yetersizliğiniz ve sizin alanınıza girmeyen bir işi yapmanız sebebiyle hem sizde hem de size bu görevi veren kurumda kusur bulunacaktır.
-
S**** ***** sordu,
Merhaba 23 ocak tarihinden beri Turizm acentesinde part time çalışıyorum. En başta günler salı çarş perş olarak belirlenmişti ve bu düzeni dün bozarak cuma diğer yaptığım part time işle çakıştığını bile bile illa da benim ofisi kapatmam istendi. Uygun olmadığını kaç kez söyledim. Bneim yerime alternatif biri olmasına rağmen ve diğer çalışan arkadaşımız benim yerime cuma gitmeyi kabul etmesine rağmen ben zor durumda bırakıldım. Bunu dilekçede nasıl belirtebilirim haklı fesih hakkından yararlanıp ihbar süresini kullanmama şansım olur mu?
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını ve günlerini her zaman değiştirebilir. Fakat çalışma koşullarındaki çalışanı zorlayan esaslı değişiklikler çalışan açısından geçerli sebeple fesih hakkı tanımaktadır.
-
R**** ***** sordu,
Anlaşmalı olarak boşanma kararı aldığım kişiyi farklı bir kişi ile yakalama sonucu çekişmeli ye dönen davada kişi çalışmadığı için maddi ve manevi tazminat ödemesi mümkün müdür
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, zinaya dayalı boşanma davasında aldatan eş aleyhine manevi tazminata hükmedilmektedir. Fakat tazminat miktarının belirlenmesinde en önemli kriter kişilerin ekonomik durumu ve kişilik haklarına yapılan saldırının derecesidir. Söz konusu sizin durumunuzda ise eşiniz her ne kadar çalışmıyor olsa da hakimden eşinizin kendi mali gücü oranında tazminat talebinde bulunabilirsiniz.
-
İ**** ***** sordu,
Sekiz sene önce ilk mutait ile anlaşmıştık jenseldonusume basvurmamiza rağmen bize kiyardimi alıp bize ödeme yapmadı ve işimizi aksatdigi için başka mutait bulmuştuk üc ortak yeni mutaite geçmiş olup bir ortak eski mutaitde kaldı ucde bir cogunluk ve arsanın büyük çoğunluğu bizde olduğu halde insata basliyamoruz eskimutait ve öbür ortak da tapuya şerh koydu bunun bozulur saygilarimla
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, söz konusu şerhin mahiyetine göre kaldırmanız için dava açmalısınız.
-
M**** ***** sordu,
MRB. BEN VASİYETNAME İLE ATANAN MİRASCIYIM. MERHUM KİŞİNİN YAKINLARI VASİYETNAMEYE İTİRAZ ETTİLER. MAHKEME GÖRÜLDÜ DAVAYI KAZANDIM. MAHKEMEDEN MİRASÇILIK BELGESİ ALMAM İÇİN HAKİM BANA GÜN VERDİ. VE BU ESNADA BU KİŞİLER NOTERDEN MİSASCILIK BELGESİ ÇIKARTIP MERHUMUN BANA BIRAKTIGI EVİNİN TAPUSUNU NOTERE GECEREK KENDİ ÜSTLERİNE İNTİKAL ETTİRMİŞLER. MEGERSEM AVUKATIM TAPUYA ŞERH DÜŞÜRMEMİŞ. AYNI HAKİMDEN ŞERH KARARI ALDIM VE NOTERE GÖTÜRDÜM. TAPUYA ŞERH DÜŞÜRDÜM. VE BANA YENİ BİR DAVA ACILMASI GEREKTİGİNİ SÖLEDİ AVUKATIM. TAPU İPTAL DAVASI. BU DAVAYI ACTIM VE YİNE KAZANDIM. KARŞI TARAF BU SEFER KARARA İTİRAZ ETTİ. VE İSTİNAFA TAŞIDILAR. İSTİNAF KARARI BOZDU. GEREKÇESİ İSE ELLERİNDEKİ MİRASÇILIK BELGESİ. BU BELGENİN İPTALİ İÇİN BİR DAVA DAHA ACILMASI GEREKİYORMUŞ BU DAVAYI DA, ACTIM. 2 DURUŞMA GÖRÜLDÜ KARŞI TARAFDAN BİRİSİNE TEBLİGAT ULAŞMIYOR. NEREDE OLDUGU BELLİ DEGİL. BUGÜN DAVANIN ÜÇÜNCÜSÜ GÖRÜLDÜ. VE HAKİM, 1.. DOSYANIN DERDEST OLDUGU ANLAŞILDI. 2... 5 ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNİN ESAS SAYILI DOSYANIN SONUCUNUN BEKLENİLMESİNE , İLGİLİ DOSYANIN KESİNLEŞMESİ ZAMAN ALACAĞINDAN HMK NUN.165 MADDESİ GEREĞİNCE YARGILAMANIN 5. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNİN ESAS SAYILI DOSYANIN KESİNLEŞMESİNE KADAR BEKLENİLMESİNE. 3...5 ASLİYE MAHKEMESİNİN ESAS SAYILI DOSYANIN AŞAMALARININ TAKİP EDİLMESİ AMACIYLA MAHKEME KALEMİNCE HER İKİ AYDA BİR SON CUMA GÜNÜ İLGİLİ MAHKEMEYE MÜZEKKERE YAZILMASINA. 3..İLGİLİ DOSYANIN KESİNLEŞTİĞİ MAHKEMEMİZCE SAPTANDIĞI VEYA TARAF VEKİLLERİNCE SONUCU BEKLENİLEN DOSYAYA İLİŞKİN KESİNLEŞME ŞERHİNİ İÇERİR KARAR ÖRNEĞİ İBRAZ EDİLDİĞİ TAKTİRDE TARAFLARA DURUŞMA GÜN VE SAATİNİ BİLDİRİR ÇAĞRI KAĞIDI ÇIKARTILMASINA KARAR VERİLDİ. BU DAVA 16 ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDE GÖRÜLDÜ SAYIN HOCAM. BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR. CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM. SAYGILARIMLA.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, söz konusu sizin dosyanızın sonuçlanması için henüz kesinleşmemiş olan diğer dosyaların kesinleşmesini bekliyor mahkeme. Şu aşamada diğer mahkeme kararı kesinleşip sonuçlanmadan işlem yapmıyorlar. Siz duruşma gün ve saatini takip edin. Diğer dosyalar kesinleştiğinde söz konusu şu an ki dosyanız da karar çıkacak.
-
M**** ***** sordu,
Eşimin babasına babasından bir tarla kaldı. Bunlar 4 kardeş babam hissesini eşim ve ablasına vermek istiyor. Yalnız eşim 2 kız 1 erkek kardeş babası tarladaki hissesini 2 kızına vermek istiyor. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz. Diğer hissedarlardan izin almak gerekli mi. Habersiz satışlar olurmu. Nasıl yapabiliriz. Teşekkürler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, bu konuya ilişkin olarak eşinizin babası ölüme bağlı tasarruf olan vasiyetname düzenleyebilir. Bu vasiyetname ile saklı paya mütecaviz olmadığı sürece diğer kardeşler bir hak iddia edemeyecektir. Fakat şu an satış yoluyla verecek olursa diğer kardeşler muvazaa iddiasında bulunabilir.
-
R**** ***** sordu,
Aile konutumuz olan (4 kat 4hisedar) yine yanında ( 3 kat 7 hissedarli) iki bina toplam arsa alanı 142 metre kare ve müşterek olarak hisselidir.cogunluk hissedarlar görüşüp kat karşılığı insaat sözleşmesini noterden muttahitle imzalamislardir.biz 2 hissedarla ne görüşme yapılmış nede muttahit araramamistir.biz iki hissedar şimdi hangi yolu izlemeliyim ben %83 engeli bir hastayım bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile taşınmazın özgülendiği amaç da değişeceğinden sözleşmenin arsa sahiplerinin tamamı ile yapılması zorunludur. Söz konusu bu duruma ilişkin olarak hem müteahhite hem de diğer hissedarlara kat karşılığı inşaat sözleşmesinin arsa sahiplerinin tamamı ile yapılmasının zorunlu olduğuna ilişkin noterden bir ihtarname çekebilirsiniz.
-
E**** ***** sordu,
İmar cezasından dolayı 5 yıl HAGB ye tabi tutuldum ve cezaevine girdi çıktı yaptım. Bu durum memur ,polis gibi mesleklere sahip olmama engel mi ? Net bir cevap verebilen olmadı yardıöcı olursanız çok sevinirim.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, HAGB kararı bir mahkumiyet değildir. Bu nedenle HAGB almak memuriyete engel değildir.
-
S**** ***** sordu,
Merhaba.Annem ve babam sağ ve sağlığında var olan evinin birini bizim de rızamızla abime bedelsiz devredecek.Diğer iki evi ve arabası için vasiyetname yazarak 5 kızına bırakacak.İleride annem ve babam bu dünyadan göçünce bu vasiyetname biz 5 kızkardeşi korur mu?Abim hak iddia edebilir mi?
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, ilerde anneniz ve babanız vefat ettiği takdirde abinizin mirastan hak iddia edememesi için mirastan feragat sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Söz konusu sizin durumunuzda ise; anneniz ve babanız sağlığında evlerinin birini abinize devredeceği için bu duruma ilişkin olarak abiniz, mirastan ivazlı olarak feragat sözleşmesi yapabilir.
-
H**** ***** sordu,
Merhaba;
Annemi kanserden kaybettim. Annemizin üzerine bir arsa vardı. Babam hayatta ve 3 kardeşiz. Arsanın 1/4 hissesi annemizden miras kaldı. Babamızda kendisine ailesinden kalan miras ile bu arsaya dükkan yapmak istiyor. Bizden bununiçin vekalet istiyor. Ayrıca Babam yeni bir evlilikte yapmayı düşünüyor. Kendisine arsaya dükkan yapması için nasıl bir vekalet verebiliriz bu arsadaki hisse haklarımızda koruyarak. Dükkan gelirlerinden bir talebimiz yok ancak burdaki arsa hisse hakkımızdan da olmak istemiyoruz. Tarafımı konu hakkında bilgilendirmenizi rica ederim.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, bu konuya ilişkin olarak muvafakatname verebilirsiniz.Noterde babanıza söz konusu yerde dükkan yapması için muvafakat verebilirsiniz ama satmak için muvafakat vermediğiniz takdirde arsa hisse hakkınıza zeval gelmeyecektir.