-
C**** ***** sordu,
3 şeritli otobana benzer bir yolda orta seritteyim ve sagimdaki araba arabama çarptı ve kaçtı arabanin tekeri yerinden çıktığı için araba sola çekti ve sağ şeritteki arabaya vurmuş oldum. Aracım sigortasız olduğu için trafik polisi arabaya el koydu diğer araç 2021 cheryy araç sahibi arabanın yetkili servise götürüleceğini ve hasar kaybını temin etmek istediklerini sundu erkek arkadaşım tamirci olduğu için bütün orijinal parçalari temin edip arabayı tekrar eski haline getireceğimizi söyledik ve reddedildi. Tutanak tutuldu. Karşı tarafın aracının yetkili servis ücretini ve hasar kaybı bedelini ödeyecek durumumuz olmadığı için polis memuru bize şunları söyledi karşı taraf size dava açar ve dava da araca rehin konur dava 1 yıla kadar uzar dendi . Benim sigortam yok arabamı da çekme belgeli satışa sunup devir etmeyi düşünüyorum arabayı da rehin almalarını istemiyorum sizce bu süreç nasıl işler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, çekme belgeli araçların satışında herhangi bir yasal engel yoktur. Çekme belgeli aracı bulunan kişiler araçlarını satabilir. Fakat böyle bir araç satın alan kişinin aracı kullanabilmesi için gerekli işlemleri tamamlayıp aracın çekme belgesini kaldırması gerekir.
-
M**** ***** sordu,
Merhaba,
Tapusu babama ait olan taşınmazın yarısıdan fazlasında maddi ve manevi olarak benim hakkım var. Babamın maddi imkanları yetersizdi ancak beraber yaşadığımız ve ayrı gayrı gözetmediğimizden çetelesini tutmadık. Hatta yatırım olarak aldığım küçük bir arsayı 1991 yılında babamın ihtiyacı olduğu için satarak parasını elden babama verdim. Sonrası babam hakkımı inkar etmedi ve yarı hissesini vermek istedi. Tapuda bana vereceği yarı hisseyle babamda kalacak yarı hisseyi de ikiye bölerek 4 çekrek hisse yaptık hisseler; ben, benim oğlum, annem ve babam olmak üzere 4 kişiye paylaştırıldı. 5 kız kardeşim var. İlk başlarda benim hakkım olduğunu çok emeğimin geçtiğini söylediler ancak zamanla tehditkar sözlerle babamın vefatından sonra benim ve oğlumun elinden alacakları imalarında bulunarak oğlumun evinden kira talep ediyorlar. Benim ve oğlumun tapusunu hukuki olarak alabilirlermi? Ne yapmalıyım?
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, normal şartlarda babanın vefatından sonra söz konusu hisse kardeşler arasında eşit olarak bölüştürülmektedir. Fakat söz konusu sizin yaşamış olduğunuz duruma ilişkin olarak bahsi geçen taşınmazın üzerinde maddi olarak sizin de emeğiniz olması sebebiyle kardeşlerin dava açması durumunda sizin söz konusu taşınmaz üzerinde yapmış olduğunuz maddi katkıyı ispat edebilmeniz gerekecektir.
-
N**** ***** sordu,
Hocam ben 8 ay önce falan güzellik merkezine gittim ve yüzüm için lazer epilasyon girdim yüzüme bişey uygulanmadan daha önce gittim yerde yüzüne krem bişey sürülür ben bu gittim güzellik merkezine yüze bişey sürmüyomusun hayır dediler ben bundan rahsiz oldum için tekrar gitmek istemedim aradan kaç gün geçti beni aradılar randevu için bende gelmek istemedi iptal etmek istedimi beyan ettim halde beni avukatlığa verdiler sözleşmeden bahsediliyor 14gun arası iptal etme gibi durumum oldu halde dile getirdim halde parayı ödememi istiyolar bana ulaşmayinca ailemi ariyolar bunun için rahsiz ediyorlar ben güzellik merkezini aradım sözleşmeye dair bana kağıt vermediler ilk gittim zaman size makbuz verdimi idare ediyor bayan ama bana makbuz vermedi ve sözleşmede benim TC bir rakımı fazla yazılmış durmadan rahsiz ediyolar napabilirim
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, sizi ve ailenizi sürekli arayarak rahatsız ediyorlarsa huzur ve sükunu bozma suçu sebebiyle savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
-
M**** ***** sordu,
Boşandığım kişi tarafından katılma alacağı davası açıldı.1.derece davaya red ,istinaf mahkemesi esastan reddine kararı verdi. Şimdi de davayı yargıtaya götürdüler. Ancak mallarıma konulan tedbir 3 yıldır devam ediyor. Ben ise bu mallarımla ilgili herhangi bir satış veya devir yapamıyor, kısıtlanıyorum. Amaçlarının da zaten beni sıkıntıya sokmak olduğunu biliyorum. Yargıtay süreci sonuna kadar beklememiz gerektiğini ve başka bir yolu olmadığını avukatım söylüyor. Sizden bu konuyla ilgili tedbirin kaldırılması veya satış yapabilmem konusunda başka bir yol var mı? Öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, bu aşamada karşı taraf tedbir harcını yatırdığı takdirde Yargıtay süreci sonuna kadar tedbirin kaldırılması pek mümkün değildir. Fakat dava sonucunda karşı taraf red kararı alırsa bu süreçte mallarınızla ilgili herhangi bir satış veya devir yapamamanız sebebiyle bir zararınız oluştuysa tazminini isteyebilirsiniz.
-
S**** ***** sordu,
suçum olmadığı halde hagb cezası aldım.
5 yıl içerisinde bir daha ceza alırsam 1. hagb kararı açıklanacak
açıklandıktan sonra 1. hagb kararına itiraz edersem o kararın beraate çevrilme ihtimali varmıdır. yani ilk hagb cezası aldığım dava da ki ifadeler incelenip suçsuz olduğum ortaya çıkabilirmi. itiraz merciinin kararı bozup bana beraat verme yetkisi varmıdır.
Teşekkürler
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, 5 yıl içerisinde bir daha kasıtlı suç işlediğiniz takdirde ilk suç dolayısı ile almış olduğunuz hagb kararı açıklanır. Fakat açıklanmış olan bu kararı istinaf etme hakkınız bulunmaktadır. İstinaf sonucu mahkeme delillere göre mahkumiyet kararı da verebilir beraat kararı da verebilir.
-
N**** ***** sordu,
Eşimin yargitay karari bozuldu bizim uyap sistemine agir ceza dava fişi gönderilmiş ama içeriğin de birsey yazmıyor sonra mesaj yoluyla uyaptan duruşma günü geldi ama sulh hukuk mahkemesinden agir ceza mahkemesi ile ilgisi olabilir mi vasi olarak atama olmadı daha agir ceza vasi icin dava açabilir mi
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, dosyayı görmediğimiz için net bir şey söylemek mümkün değil. Verilen duruşma günü hangi konuya binaen verildi dosyayı görmeden bilemeyiz. Fakat söz konusu ağır ceza dosyası ile alakalı olarak Sulh Hukuk Mahkemesinden Vasi tayini talep edilmiş olma ihtimali bulunmaktadır.
-
H**** ***** sordu,
Merhaba
04.04.2022 yılında üzerime kayıtlı bulunan aracımı noter vasıtasıyla sattım aynı günde sigorta poliçemi iptal ettirdim. Aracın yeni sahibinin oğlu 07.04.2022 günü ehliyetsiz olarak çift taraflı kazaya karışıyor, sigorta karşı tarafa bir tazminat ödüyor, bu tazminattan dolayıda hem araç sürücüsü hemde benim hakkımda icra takibi başlatıyor, ben icra takibine itiraz süresini kaçırdığım için takip kesinleşmiş, ancak ben aracı sattıktan ve satışı aynı gün sigorta şirketine bildirmeme rağmen kazadan sorumlu tutulmam hukuka uygun mudur nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, söz konusu yaşanan kaza aracın satışından sonra gerçekleştiği için sizin bir sorumluluğunuz bulunmamaktadır. Bu sebeple hakkınızda başlatılmış olan icra takibine itiraz edebilirdiniz. Fakat icra takibine itiraz süresini kaçırıp takibin kesinleşmesi sebebiyle bu aşamada borcunuz olmadığına dair dava açmanız gerekecektir.
-
R**** ***** sordu,
4 kardeşim var 3 kat bina iki katlı dukan var tapuları hepsi büyük Abilerimin üzerine vermişler bunun hukuki yanı nedir ne yapmalıyım.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, öncelikle abilerinize verilen tapular miras dolayısı ile mi abilerinize kaldı yoksa aralarında yaptıkları bir sözleşme ile mi bırakıldı? Eğer miras dolayısı ile abilerinize bırakıldı ise tenkis davası açarak saklı paylı hissesinizi talep edebilirsiniz.
-
F**** ***** sordu,
Özel bir şirkette asgari ücret altında servis şoförü olarak çalışırken aniden duran EGO otobüsune arkadan vurdum.Benim çalıştığım şirket kaza dosyası açtırmadığı için anadolu sigörtaya ´ego paranın tamamını faiziyle 34.000 Tl´yi benden aldı. Ben mağdurum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Bilginizi bekliyorum teşekkür ederim İyi çalışmalar diliyorum.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, çalıştığınız şirketin kaza dosyası açtırmaması sebebiyle uğradığınız zararın tazmini için dava açabilirsiniz.
-
F**** ***** sordu,
2023 model 14.000 km Opel Crossland 1.2 turbo Elegance aracımız sürekli arıza vermekte olup 4 kez servise gitmemize rağmen sorun çözülmedi. O kadar arıza vermesine rağmen Ordu Opel ateş servisi bir şey yok deyip bizi geri gönderdi. Şu an aracım geç marş almakta ve sürekli stop etmektedir. 1 Yaşında ki araç şu an 10 metre ileri gidememektedir. Servise gitse yine yardımcı olmayacakalar dava açmayı düşünüyorum size sormak istedim. Ne yapmalıyım. Dava ne kadar sürer.
YH Grup
Hukuk Bilgi Platformu
Merhaba, yaşamış olduğunuz soruna ilişkin olarak Tüketici Mahkemesinde dava açabilirsiniz. Satın alınan aracın ayıplı çıkması durumunda aracın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde tüketicinin bedel iadesi, malın ayıpsız misliyle değişimi, ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarımı isteme hakları bulunmaktadır. Fakat davanın sonuçlanması mahkeme yoğunluğuna göre değişim göstermekle birlikte birkaç yıl sürebilmektedir.