Turkish English Deutsch
Turkish English Deutsch
0312 295 64 03
info@hukuksorucevap.com.tr

Soru Sorun - Bilgi Sahibi Olun

Kişisel bilgileriniz tam ve doğru bir şekilde girilmediği sürece sorularınız cevaplanmayacaktır.
Yenile

Sorulmuş Sorular ve Cevapları

  • A**** ***** sordu,
    Merhabalar, kolay gelsin öncelikle. 1 hafta önce ehliyet yetersizliğinden ceza yazıldı. Ceza sadece şahsıma yazıldı ve plakaya yazılmadı. Sadece benim adıma ceza tutanağı tuttu. Ruhsat sahibine olay yerinde cezayla ilgi hiç bir ceza yazmadı ve tutanak tutmadı. Daha sonrada ruhsat sahibine ceza gönderildi. Sadece bununla da kalmayıp orda yazmadığı ekstra bir ceza daha ruhsata yazmış. Bu cezalara itiraz hakkımız oluyor mu, itiraz edebilir miyiz? Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, yazılmış olan extra ceza ile ilgili olarak herhangi bir fotoğraf ve delil bulunmuyorsa ve yalnızca ceza tespit tutanağı varsa delil yetersizliğinden itiraz edebilirsiniz.
  • K**** ***** sordu,
    Çalışdığım firma doğalgaz firması balıkesir edremit akçay mahallesinde kendine yazlık için ev aldı ev harabe bir haldeydi su tesisat boruları patlak her tarafdan su kaçırıyordu ben doğalgaz ustası olduğum halde dışarı ustalara para vermemek için su tesisat tadilatını bana yapdırdı 1ay sonra alt kata su sızdırmış ve alt komşusu patronu mahkemeye vermiş patron şimdi bana diyorki alt komşu mahkemeyi kazanırsa bende seni mahkemeye veririm diyor butun masrafları senden alırım benden alabilirmi bu şekilde saygılarımla kenan akkuş
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, siz patronunuzdan su tesisat ve tadilatı için ücret almış mıydınız? Bu iş için aranızda bir sözleşme yapmış mıydınız? Eğer ücret aldıysanız patronunuz ile aranızda usta- tüketici ilişkisi doğacağı için sizin eğer söz konusu işte kusurunuz varsa size rücu etme hakkı vardır.
  • H**** ***** sordu,
    Merhaba Facebook´taki profil resmim izinsiz olarak oyunlarda avatar olarak kullanılıyor Facebook´a tazminat davası açabilirmiyim..
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, evet bu konuya ilişkin olarak tazminat davası açabilirsiniz. Bununla birlikte savcılığa suç duyurusunda da bulunabilirsiniz. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kullanılması ve yayılması sebebi ile.
  • E**** ***** sordu,
    Evlilik birliğimin temelden sarsılması nedeniyle açtığım davada 11 ay sonra hakim delil yetersizliğinden red kararı verdi gerekçeli kararın daha tebliği yapılmadı benim merak ettiğim dava içinde sunduğum deliller içinde boşanma protokolüydü ve ilk iki maddesinde evlilik birliğinin temelden sarsılması sonucunda mal paylaşımına gitmemiz yazıyordu ve çocuk yok tazminat yok bir tek en son maddede ayrı katlarında yaşadığımız dubleks evimizin satışı gerçekleşince davalı anlaşmalı olarak boşanacağını ifade etmesiydi 26 haziran 2023 davayı açmış 25 temmuz 2023 yese protokolü imza altına almış ve mahkemeye sunmuştum 2 iç davada protokolü baskı altında imzaladığını sadece ifade etmişti daha sonra tapu onun üzerinde olduğu için mala tedbir koyup mal rejimi davası açtım 25 eylğl 2023 günü verildi boşanma davasına baskı altında imzaladığım deşiği protokolü mal rejimi davasına 25 martta beyan dilekçesi adı altında birbirimizi İbrahim ettiğimizi ifade eden bir dilekçeyle delil olarak sunmuşlar boşanma davasında bunu ifade ettiğimiz halde hakim bu şekilde çözülemeyiz dedi ve bu olayı görmezlikten gelip boşanma davamın delil yetersizliğinden reddine karar verdi ne yapmam gerekiyor kafam karıştı istinafmı yoksa itiraz etmeyip fiili boşanmamı birde protokolün bu şekilde ayrı ayrı kullanılması yardımcı olursanız sevinirim
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, bu konuya ilişkin olarak ilk derece Mahkemesinin vermiş olduğu kararı istinaf edebilirsiniz.
  • Y**** ***** sordu,
    Elimde ABD de bulunan bir bankanın bana göndermiş olduğu mektup var Uluslararası para fonu onay ı alabilmem gerekiyor bana nasıl yardımcı olursunuz ? Saygilarimla!
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, bu konuya ilişkin olarak banka ile görüşmeniz gerekiyor.
  • D**** ***** sordu,
    25 yıllık kontratım var kiraladıgım yer cok kötüydü tadilat yapıcagım için uzun süreli kontrat yaptım cocukları devralmiş 5yıldır burdayım beni cıkartabilirlermi
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, yeni malik olan çocukları, taşınmazın maliki olduğu tarihten itibaren 1 ay içinde, taşınmazın yeni maliki olarak ihtiyacı sebebiyle taşınmazın tahliyesini talep ettiğini size yazılı şekilde bildirmek zorundadır. İhtar aracılığı ile yapılan bu bildirimin ardından, yeni malik 6 aylık sürenin sonunda tahliye davası açabilir. Fakat burda asıl önemli olan ihtiyaç sebebini kanıtlayabilmesi gerekir.
  • M**** ***** sordu,
    Merhabalar, Bir kamu kurumunda sözleşmeli işçi olarak çalışmaktayım. Benimle aynı görev tanımına sahip personel ile aramızda iş dağılımı konusunda adaletsizlik mevcut. Görev şeklimiz nedeni ile çoğunlukla verilen bir işin başlaması ve bitmesi gibi bir durum söz konusu olmamakla beraber farklı sayılarda ve tarihlerde olmak üzere tekrarlayarak ilerlemekte, devam eden iş sayısına kıyasla çok az bir miktarı sonlandırılmaktadır. Örneğin üzerimde toplamda 9 farklı iş bulunmakta ve bunların bazıları 100 tekrar civarında olup devam etmekte iken aynı görev tanımına sahip personelin üzerinde 6 farklı iş bulunmakta ve ortalamada 50 tekrarın altında kalmakta ve hatta bazı işler 30 tekrar civarında sonlanmış bulunmaktadır. Bu durumda üzerimdeki iş yükünün fazlalığı nedeni ile verilecek yeni görevleri ret ederek farklı personel görevlendirilmesi konusunda talepte bulunma hakım var mıdır?
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, söz konusu sizin durumunuza ilişkin olarak farklı personel görevlendirilmesi konusunda talepte bulunma hakkınız mevcuttur. Fakat işveren talebinizi dikkate almadığı takdirde sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilir ve ayrımcılık tazminatınızı da talep edebilirsiniz.
  • O**** ***** sordu,
    Küçük yaşta mahkeme kararı ile evlatlık verildim...beni evlatlık alan kişilerin tek çocuğuyum...sadece annem sağ ...evlatlık veren aileninde benden başka 7 çocuğu daha var...ve evlatlık veren ailedede sadece anne sağ ...ben her iki tarafında mirascısımıyim?Ve evlatlık veren kişilerinden bana düşecek olan mirası nasıl koruyabilirim? Şerh gibi bir durum söz konusu olabilirmi? + olarak benim vefat etme durumumda üzerimde olan mal v.s...kime kalıyor?
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, evet siz her iki tarafında mirasçısısınız. Fakat kural olarak bireylerin kendi malvarlığı üzerine dilediği gibi tasarruf etme hakkı mevcuttur. Eğer evlatlık veren kişilerin, size düşen mirasın saklı payına mütecavizi söz konusu ise; tenkis davası açabilirsiniz. Tenkis davası; miras bırakanın tasarruf özgürlüğünü aşarak saklı pay sahibi mirasçıların miras hakkına yaptığı mütecavizin giderilmesi ve miras bırakanın yaptığı tasarrufun kanuni sınırlar içerisine çekilmesi için açılan bir davadır. Bununla birlikte öncelikli olarak eğer alt soyunuz varsa yani çocuğunuz veya torununuz varsa sizin vefat etmeniz durumunda size düşen miras payı altsoyunuza ve varsa resmi nikahlı eşinize geçecektir.
  • A**** ***** sordu,
    Merhaba, biz evimizi kiraya verdik ve başka bir yerde kirada oturuyoruz. Kiracıya zam yapmak istediğimizi söyledik çünkü dubleks eşyalı ev 6500 tl, o mahallenin 1+1 boş evleri 15000 tl’den başlıyor. Kiracım zam yapmak istemediğini çıkmak istediğini söyledi. Ancak konuşma esnesında biz zam yapmayacaklarsa oraya döneceğimizi söyledik. Bu durumda evi başkasına kiraya verebilir miyiz?
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, söz konusu sizin durumunza ilişkin olarak kiracınızın evin tahliyesi konusunda rızası varsa sizinle anlaşarak çıkıyorlarsa herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Fakat kiracınız çıkmak istemiyorsa ve sırf sizin söz konusu eve döneceğiniz sebebiyle evi tahliye ediyorsa ilerleyen süreçte evi bir başkasına kiraya verdiğinizi öğrenirse bu durumu bildirmesi üzerine Türk Borçlar Kanunu madde 355/3 uyarınca en az bir yıllık kira bedelini tazminat olarak ödemek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü kirayaveren, ihtiyaç nedenine dayanarak tahliyeyi sağlamışsa, kira konusu taşınmazı üç yıl süre ile başka birisine kiralama yasağı bulunmaktadır.
  • E**** ***** sordu,
    Merhaba nişanlım 2021 karar nolu cezasından denetim alıyor 29 .09.2024 te bitmesi gerekirken Şubat ayında imza ihlalinden dosyası kapanıyor ve açık ceza evine alınıyor . Normalde 29.09 ta şartlı tahliye olursun deniliyor. Ama Mart ayında teslim olduğu için iki ay daha ceza ekleniyor. İnfaz izin vermisti halbuki. İçeride de disiplin cezası alıyor yarışmaya dahil olduğu için. Cezası 1 gün hücre 6 ay kapalı. 02.05 ten beri kapalı kısımda disiplin infazı hala baslamadi. Hem denetimle çıkamaz hem de 9. Ayda çıkamaz denetim ve koşullu salıverilme hakkı yandı deniliyor. Ne kadar ceza alacak o zaman yardımcı olur musunuz .Başka açık dosyası yok sadece denetim gördüğü dosyanin ihlalinden girdi ve disiplin cezası aldı üzerine , bir de iki ay geç teslim olma cezası eklemişler sanırım. Şimdiden çok teşekkür ederim
    YH Grup
    Hukuk Bilgi Platformu
    Merhaba, denetimli serbestlik uygulamasında ana kural denetime sıkı sıkıya uyulmasıdır. İmza atmaya gitmeyen kişi imza atılmasını ihlal ettiği için bu konuda hakkında verilen ceza, denetimli serbestlikte geçecek süre kadar hapis cezası olarak infaz edilir.